SOLČANKA, s.r.o.

Bezlepková banánová bábovka

Suroviny
3 ksvajcia
150 gcukor trstinový
10 PL rozpustenáHera maslová príchuť /maslo
2 ks zrelébanán
150 g rozvarenáryža jazmínová
100 gkokos strúhaný
200 gmúka kukuričná
50 g s vysokým obsahom kakaačokoláda
2 ČLprášok do pečiva bezlepkový
štipkamorská soľ
Bezlepková banánová bábovka

Postup prípravy



  1. Do kuchynského robota s metlou dajte vajcia s cukrom a spusťte ho na vysoké otáčky. Šľahajte tak dlho, kým sa zmes nepremení na hustú penu.


  2. Pridajte rozpustenú Heru/maslo a banány a opäť šľahajte na vysokej rýchlosti. Zrelé banány sa v zmesi úplne rozmixujú. Pridajte ryžu a opäť premiešajte.

  3. Kukuričnú múku zmiešajte so štipkou soli a práškom do pečiva a pridajte do cesta. Primiešajte posekanú čokoládu. Do cesta vsypte kokos a premiešajte.


  4. Bábovkovú formu vymažte Herou a vysypte kukuričnou múkou alebo kokosom. Vlejte do nej cesto. Pečte 40 minút na 170 °C.
  5. Bábovka bude hotová, keď špajľa vyjde po vpichnutí do stredu čistá.