SOLČANKA, s.r.o.

Vianočný zemiakový šalát

Suroviny
2 kgzemiaky
podľa chutimorská soľ
podľa chutikorenie čierne
podľa chutivegeta bez glutamanu
250 gmrkva
1 kscibuľa
250 ghrášok sterilizovaný
250 guhorky sterilizované
1 ksmajonéza ochutená DOMA
150 gsmotana kyslá
2 PLhorčica
100 mlšťava z uhoriek
5 ksvajce
Vianočný zemiakový šalát

Postup prípravy

  1. Najprv si uvaríme vajcia na tvrdo, mrkvu a zemiaky v šupke, ktoré po vychladnutí ošúpeme a pretlačíme.
  2. Následne zemiaky osolíme, okoreníme, pridáme uvarenú mrkvu, na jemno nakrájanú cibuľu, hrášok a kyslé uhorky.
  3. Všetko spolu dôkladne premiešame.
  4. Pridáme podľa chuti ochutenú majonézu, kyslú smotanu a horčicu.
  5. Všetko spolu dôkladne premiešame.
  6. Nakoniec pridáme uhorkovú šťavu a uvarené vajíčka. Šalátik ešte raz dobre premiešame, dochutíme podľa seba a buď ho môžeme ihneď podávať alebo ho necháme do druhého dňa odležať.

zdroj: varecha.sk

Solčanka zeleninové ochucovadlo, ktoré neobsahuje glutaman so zníženým obsahom soli a morská soľ z nášho eshopu:

Solčanka so zníženým obsahom sodíka

Zeleninové ochucovadlo bez glutamanu

 
1,56