SOLČANKA, s.r.o.

Krevety s hráškovými strukmi

Suroviny
300 g krevety
0,5 l rybací vývar
150 g hráškové struky
2 strúčiky cesnak
2 PL suché sherry alebo ryžové víno
2 PL ustricová omáčka
1 čl hnedý cukor
1 čl kukuričná múka
olivový olej
1 PL sezamový olej
studená voda

Bezlepková múka

Postup prípravy receptu

  1. krevety varíme v rybacom vývare 2 min, alebo kým niesú ružové, scedíme, očistíme a odložíme bokom. ak nezoženieme čerstvé, môžme kúpiť predvarené a očistené.
  2. vo woku osmahneme pretlačený cesnak, pridáme hráškové struky, osolíme, pražíme 1 min. pridáme krevety, sherry, premiešame, prilejeme ustricovú omáčku premiešame. vo vode rozmiešame cukor, kukuričnú múku a túto zmes vlejeme do woku, premiešame. podávame s ryžovými rezancami. hotové jedlo ešte oblejeme sezamovým olejom

Zdroj: varecha.sk