| Suroviny | |
|---|---|
| cestoviny lasagne | |
| 500 ml | pretlak paradajkový |
| cibuľa | |
| petržlen | |
| mrkva | |
| kukurica | |
| 1 bal | sójový granulát |
| podľa chuti | koreniny |
| korenie provensálske | |
| cesnak | |
| Bešamel: | |
| 1 l | mlieko |
| maslo | |
| na zápražku | hladká múka kukuričná |
| syrokrém | |
| vegeta bez glutamanu / solčanka s kuchynskou soľou | |
| morská soľ | |
| korenie čierne | |
| cesnak | |
| syr tvrdý |
Pripravíme si potrebné suroviny - mrkva s petržlenom môžu byť aj mrazené, je to oveľa rýchlejšie.
Uvaríme si na kocky pokrájaný petržlen a mrkvu. Sójové mäso pripravíme podľa návodu, necháme odtiecť, pridáme do hrnca kde sa nám už praží cibuľa. Vývar si odložíme, pretože ho využijeme pri omáčke.
Do sójového mäsa pridáme uvarenú mrkvu a petržlen, vývar zo sójového mäsa, čierne korenie, soľ, solčanku, papriku, provensálske korenie a rozpučený cesnak, pridáme paradajkový pretlak a kukuricu, chvíľu povaríme a odstavíme.
Pripravíme si bešamel: V hrnci speníme maslo, pridáme hladkú múku, pomiešame a vylejeme cca liter mlieka, pridáme syrokrém, cesnak, korenie, solčanku, soľ, privedieme do varu a odložíme.
Začíname vrstviť. Na spodok dáme mäso, potom cestoviny, potom mäso, bešamel, cestoviny, mäso,..
Opakujeme, ale tak, aby bola posledná - vrchná vrstva bešamelová. Lasagne sa nemusia predvárať, ak budú celé pokryté bešamelom, pretože sa v rúre uvaria. Vrch môžme posypať tvrdým syrom a dať piecť na 180 stupňov asi 30 minút.
Zdroj: varecha.sk