SOLČANKA, s.r.o.

Bezlepkový chlieb

Suroviny
500 gbezlepková múka
350 ml voda
20 g droždie
7 g soľ
20 g maslo
2 KL korenie chlebové
štipka cukor kryštál

Postup prípravy receptu

  1. Pripravíme si všetky ingrediencie na pečenie chlebíka.
  2. Do miešacej nádoby nalejeme studenú vodu, pridáme štipku cukru, rozdrobené droždie a rozmiešame. Navážime múku, soľ a pridáme chlebové korenie. Krátko intenzívne vymiesime cesto.
  3. Nakoniec pridáme maslo a ešte chviľku necháme robota miesiť. Vznikne nám také skôr tuhšie cesto.
  4. Cesto necháme chvíľku odpočinúť a potom z neho na pomúčenej doske vytvarujeme bochníček. Premiestnime ho na plech vystlaný papierom na pečenie a prikrytý necháme kysnúť 35 minút.
  5. Vykysnutý bochníček na vrchu párkrát narežeme, jeho povrch potrieme slanou vodou. Začíname piecť pri 200 stupňoch na ohreve zhora/zdola. Teplotu po 15 minútach znížime na 175 stupňov a zároveň prepneme funkcu pečenia na teplovzdušný ohrev. Pečieme ďalších 40 minút. Do rúry môžme zároveň pridať nádobu s vodou, aby sa chlebík pri teplovzdušnom ohreve nevysušoval.

Zdroj: varecha.sk