Cestoviny s kuracím mäsom a baby špenátom v smotanovej omáčke
Suroviny
druh podľa chuti
cestoviny
500 g
prsia kuracie
2 hrste
špenát baby
50 g
maslo
400 ml
smotana šľahačková
1/2 ČL
korenie čierne mleté
1 ČL
solčanka alebo vegeta bez glutamanu
1/2 ČL
soľ morská
3 strúčiky
cesnak
Morská soľ
Zeleninové ochucovadlo
Postup prípravy receptu
Špenát si umyjeme a osušíme. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, posypeme soľou a mletým korením.
Na masle sprudka osmažíme kuracie prsia - max. 3 minúty, len aby sa zatiahli, ale aby zbytočne nevyschli. Potom ich vyberieme a necháme chvíľočku odpočívať, zatiaľ si dokončíme omáčku.
do výpeku nastrúhame, resp. pretlačíme cesnak, necháme prebublať
pridáme lístočky špenátu, len chvíľočku zahrejeme vo výpeku
zalejeme smotanou, necháme prevrieť
dochutíme solčankou, prípadne ešte pridáme - ak si žiada - mleté korenie
pridáme odpočinuté mäsko aj so šťavou, ktorú si pustilo
necháme len prevrieť a odložíme z ohňa. Ideálne je robiť to tak, že popri dokončovaní omáčky uvariť aj cestoviny a v konečnej fáze ich rovno z vody pridávať do omáčky... a hneď konzumovať. Lahodné rýchle chutné jedlo.