Špenát si umyjeme a osušíme. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, posypeme soľou a mletým korením.
Na masle sprudka osmažíme kuracie prsia - max. 3 minúty, len aby sa zatiahli, ale aby zbytočne nevyschli. Potom ich vyberieme a necháme chvíľočku odpočívať, zatiaľ si dokončíme omáčku.
do výpeku nastrúhame, resp. pretlačíme cesnak, necháme prebublať
pridáme lístočky špenátu, len chvíľočku zahrejeme vo výpeku
zalejeme smotanou, necháme prevrieť
dochutíme solčankou, prípadne ešte pridáme - ak si žiada - mleté korenie
pridáme odpočinuté mäsko aj so šťavou, ktorú si pustilo
necháme len prevrieť a odložíme z ohňa. Ideálne je robiť to tak, že popri dokončovaní omáčky uvariť aj cestoviny a v konečnej fáze ich rovno z vody pridávať do omáčky... a hneď konzumovať. Lahodné rýchle chutné jedlo.