SOLČANKA, s.r.o.

Cestoviny s kuracím mäsom a baby špenátom v smotanovej omáčke

Cestoviny s kuracím mäsom a baby špenátom v smotanovej omáčke
Suroviny
druh podľa chuticestoviny
500 gprsia kuracie
2 hrstešpenát baby
50 gmaslo
400 mlsmotana šľahačková
1/2 ČLkorenie čierne mleté
1 ČLsolčanka alebo vegeta bez glutamanu
1/2 ČLsoľ morská
3 strúčikycesnak

Dochucovadlo Solčanka bez glutamanu a morská soľ z nášho e-shopu.

Postup prípravy receptu

  1. Špenát si umyjeme a osušíme. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, posypeme soľou a mletým korením.
  2. Na masle sprudka osmažíme kuracie prsia - max. 3 minúty, len aby sa zatiahli, ale aby zbytočne nevyschli. Potom ich vyberieme a necháme chvíľočku odpočívať, zatiaľ si dokončíme omáčku.
  3. do výpeku nastrúhame, resp. pretlačíme cesnak, necháme prebublať
  4. pridáme lístočky špenátu, len chvíľočku zahrejeme vo výpeku
  5. zalejeme smotanou, necháme prevrieť
  6. dochutíme solčankou, prípadne ešte pridáme - ak si žiada - mleté korenie
  7. pridáme odpočinuté mäsko aj so šťavou, ktorú si pustilo
  8. necháme len prevrieť a odložíme z ohňa. Ideálne je robiť to tak, že popri dokončovaní omáčky uvariť aj cestoviny a v konečnej fáze ich rovno z vody pridávať do omáčky... a hneď konzumovať. Lahodné rýchle chutné jedlo.

Zdroj: varecha.sk