SOLČANKA, s.r.o.

Zemiakové placky

Suroviny
1,5 kg zemiaky
1 - 2 ks cibuľa
6 - 7 strúčiky cesnaku
3 ks vajcia
majoránka drvená sušená
korenie čierne mleté
soľ
2 ČL paprika červená mletá v soli
vegeta / solčanka bez glutamanu
vňať petržlenová
4 - 5 PL hladká múka
na vysmážanie olej

Dochucovadlo Solčanka bez glutamanu a morská soľ z nášho e-shopu.

Postup prípravy receptu

  1. Najprv si pripravíme suroviny. Načistíme si zemiaky, cibuľu a cesnak.
  2. Zemiaky a cibuľu si postrúhame na robote. Cesnak si pokrájame na drobno a pridáme k zemiakom.
  3. Do zmesy pridáme majoránku a čierne korenie, vegetu podľa uváženia, červenú papriku v soli a vajcia.
  4. K zmesy pridáme aj nasekanú petržlenovú vňať.
  5. Dôkladne premiešame a pridáme polohrubú múku podľa uváženia aby masa nebola ani riedka, ani hustá.
  6. Z takto pripravenej masy môžeme začať piecť placky, ktorých by malo byť približne 16 kusov, podľa veľkosti.

Zdroj: varecha.sk