SOLČANKA, s.r.o.

Steak s pikantnou hubovo-zeleninovou omáčkou

Suroviny
8 plátkovsviečková
50 gtvrdý syr
30 gsušené huby
250 mlčervené víno
2 PLparadajkový pretlak
100 gmrkva
200 gkukuričná múka
100 gcibuľa
2 strúčikycesnak
rozmarín
3 PLolej
petržlenová vňať
majorán
mleté čierne korenie
ochucovadlo solčanka
soľ

Dochucovadlo Solčanka bez glutamanu, kukuičná múka a morská soľ z nášho e-shopu.

Postup prípravy receptu

  1. Cesnak očistíme a pretlačíme. Dáme ho do 1,2 l vody a necháme zovrieť. Osolíme, okoreníme a do vody naraz vsypeme kukuričnú múku. Na minime necháme prikryté variť asi 40 minút. Z času na čas premiešame.
  2. Sušené huby zalejeme 400 ml horúcej vody a na 20 minút necháme napučať. Cibuľu a mrkvu očistíme, cibuľu nakrájame nadrobno, mrkvu na kocky. Huby vyžmýkame a nasekáme.
  3. Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu, mrkvu, huby a krátko opražíme. Rýchlo vmiešame paradajkový pretlak. Podlejeme červeným vínom, vodou z hríbov, pridáme rozmarín, necháme zovrieť a 15 minút varíme na minime. Ochutíme soľou a korením
  4. Petržlenovú vňať nakrájame, plátky mäsa osolíme a okoreníme. Vložíme do variacej sa omáčky. Prikryté varíme 3 minúty. Po 1,5 minúte obrátime na druhú stranu. Vmiešame petržlenovú vňať a majorán.
  5. Mäso podávame s polentou a omáčkou na zohriatych tanieroch. kukuričnú múku tesne pred servírovaním posypeme strúhaným syrom.

Zdroj: varecha.sk