SOLČANKA, s.r.o.

Bezlepkové lievance s jablkami

Ingrediencie (2 porcie)
3vajcia
0.5 ČLkypriaceho prášku
45 gbezlepkovej múky
40 gtrstinového cukru
štipku soli
100 gkyslej smotany
40 mlmlieka
3 PLkokosového oleja
2jablká
1 PLmasla
70 mljavorového sirupu
1škoricový cukor

Bezlepková múka kukuričná hladká

Slané pečivo z bezlepkovej múky

Postup prípravy

  1. V miske zmiešame vajíčka, smotanu, mlieko a kokosový olej. Pridáme cukor, bezlepkovú múku, kypriaci prášok, soľ a premiešame.
  2. Na panvici rozohrejeme trochu kokosového oleja. Naberieme za menšiu naberačku cesta a pečieme z oboch strán približne 3-4 minúty.
  3. Jablká ošúpeme a nakrájame na kocky. Povaríme v hrnci s maslom, javorovým sirupom a škoricovým cukrom približne 5-10 minút a za horúca servírujeme na lievance.