Postup prípravy
- Bezlepkovú múku Promix PK zmiešame s kukuričnou múkou, ktorá je prirodzene bezlepková, primiešame soľ a sušené droždie. Vodu, kyslé mlieko a vajce rozmiešame do homogénnej zmesi a vlejeme ju do suchých prísad. Všetko spolu dobre premiešame metličkou, aby vznikla hladká polohustá hmota. Prikryjeme ju fóliou a necháme asi 10 minút odpočinúť.
- Z varenej kukurice opatrne nožom zrežeme zrniečka (alebo scedíme kukuricu z konzervy) a kukuricu primiešame do pripraveného cesta. Po premiešaní ho necháme ešte 10 minút odstáť, aby sa na povrchu vytvorili bublinky.
- Na dno panvice nalejeme olej (asi 2-3 mm na výšku). Olej necháme dobre rozohriať. Lyžicou kladieme do zohriateho oleja kôpky, uhladíme ich na povrchu do tvaru menších lievancov a z oboch strán ich krátko osmažíme do zlatista. Osmažené kukuričné lievance bez lepku vyberieme a necháme odkvapkať od oleja na kuchynskej papierovej utierke.
- Na šľahanú fetu vložíme všetky prísady do misky alebo mixovacej nádoby a ponorným mixérom ich vyšľaháme do krémova. Kukuričné lievance bez lepku podávame s našľahanou fetou, na ktorú sme nasekali čerstvý kôpor (alebo iné bylinky).