SOLČANKA, s.r.o.

Kuracia polievka / kurací vývar

Najlepšia nedeľná polievka.

Suroviny
Kuracie drobky
1 ks väčšia mrkva
1 ks vačši petržlen
1 kskaleráb
1 stonkavňať zelerová
1 kscibuľka jarna
8 kskorenie čierne celé
3 PL solčanka / vegeta
podľa chutisoľ
voda

Postup receptu

  1. Drobky (ja som dala 1 krk a 2 trupy ale podľa toho ako silnu ju chete) umyjeme a dáme do studenej vody. Pridáme všetku koreňovú zeleninu,čierne korenie, vegetu podľa chuti soľ a petržlenovú vňať.
  2. Privedieme k varu vzniknutú penu pozbierame sitkom a varíme na miernom ohni pod pokrievkou.Nesmie silno vrieť pretože sa potom zmúti
  3. 10 minut pred dokončením pridáme dalšiu petržlenovu vňať aby nám pekne polievku rozvoňala. Varíme 2 hodiny.
  4. Podávame s lečkami

zdroj: varecha.sk