Pre každého, kto rád varí, má dobrá bezlepková múka cenu zlata. S našou múkou dosiahnete vždy najlepších výsledkov k tomu prispieva kvalitné zloženie rovnako tak, ako prísne kontroly kvality.
Pre každého, kto rád varí, má dobrá bezlepková múka cenu zlata. S našou múkou dosiahnete vždy najlepších výsledkov k tomu prispieva kvalitné zloženie rovnako tak, ako prísne kontroly kvality.
Bezlepková múka je všestranne použiteľná ako pre prípravu kysnutých ciest, šľahaných a trených hmôt, tak aj pri varení k zahusťovaniu pokrmov, príprave knedličiek a cestovín.
Kto sa vyhýba lepku, môže do jedálnička zaradiť výrobky z tých druhov múky, ktoré sú bezlepkové.
Bezlepková diéta sa týka tých, ktorí trpia neznášanlivosťou voči lepku.
Naše bezlepkové potraviny - bezlepkové múky sú určené aj pre tých, ktorí sa zaujímajú o iné možnosti stravovania a nechcú svoj organizmus zaťažovať lepkom.
Súčasné trendy v stravovaní kážu v mnohých prípadoch návrat k potravinám a ich úpravám, ktoré naši prapredkovia bežne využívali, ale my na ne počas storočí pozabudli. A tomuto faktu aj čiastočne zodpovedá odklon od konzumácie pšenice vyšľachtenej na čo najvyšší obsah gluténu (z pekárenských dôvodov) a hľadanie alternatívnych druhov múk. Bezlepková diéta sa totiž dnes netýka iba celiatikov a alergikov, ale rady obyvateľov ju dodržiava z presvedčenia, že je "glutén free" život zdravší.
Niekedy sa nám v tele niečo pokazí a zrazu zistíme, že nemôžeme jesť potraviny obsahujúce lepok. Nastáva bezlepková diéta, či už na obmedzený čas, alebo natrvalo. Ak potrebujete zabezpečiť bezlepkové potraviny, máme pre vás ponuku veľmi kvalitných múk, ktoré vám zabezpečia dobrú a kvalitnú výživu aj v bezlepkovom prevedení.
Každá z prirodzene bezlepkových múk (kukuričná múka, sójová múka) obsahuje rad veľmi dôležitých látok potrebných pre správne fungovanie nášho tela. Konkrétne sú tieto múky bohatým zdrojom nielen vitamínov a minerálov, ale aj bielkovín, aminokyselín či vlákniny.
Kukurica je po pšenici a ryži najpestovanejšie obilninou na svete. Je to prastará plodina pôvodom z Mexika. Jej využitie je všestranné. Kukuricu môžete nájsť v obchodoch v rôznych podobách hrubosti ako kukuričnú múku - hladkú, hrubú, polohrubú, ďalej potom kukuričnú krupicu, alebo ako kukuričný škrob.
Z kukuričnej múky sa pečie chlieb, v Mexiku placky zvané tortilla, v Rakúsku sa z nej pripravujú šúľance a v Taliansku varí preslávená polenta. Kukuričná múčka - škrob - má rovnaké využitie ako škrob zemiakový - teda k zahusťovaniu.
Je to bezlepková múka, ktorá je teda vhodná pri celiakii.
Sójová múka v dvoch vyhotoveniach: plnotučnom a odtučnenom. Plnotučná sójová múka obsahuje na jednu šálku skoro 30 gramov bielkovín, odtučnená sójová múka obsahuje plných 47 gramov bielkoviny na jednu šálku.
Pretože sójová múka neobsahuje žiadny lepok, nemôže úplne nahradiť v receptoch na výrobu chleba pšeničné a ražné múky. Miesto toho skúste dať do odmerky dve polievkové lyžice sójovej múky a zvyšok doplňte pšeničnou múkou.
Sójová múka je bezlepková múka s vysokým obsahom bielkovín, ktorú možno použiť v rôznych receptoch. Je ideálny pre tých, ktorí sú na bezlepkovej diéte alebo pre každého, kto chce do svojho jedálnička pridať viac bielkovín.Sójová múka môže byť použitá na výrobu chleba, koláčov, sušienok a iného pečiva. Dá sa použiť aj ako zahusťovadlo do polievok a omáčok.