SOLČANKA, s.r.o.

Lososové rizoto

Suroviny
300 g losos čerstvý bez kostí a kože
250 g ryža na rizotto
2 ks pór
2-3 ks cesnak - strúčik
750 ml zeleninový vývar
150 g baby špenát
2 PL citrónová šťava
morská soľ
cierne korenie mleté cerstve

Morská soľ

Jedným z hlavných rozdielov medzi morskou a normálnou soľou je obsah minerálnych látok. Morská soľ je ich plná, napríklad horčíka, vápnika, sodíka a draslíka. Preto ju používa veľa ľudí miesto tej klasickej, napríklad pri varení.

Postup prípravy receptu

  1. na panvicu dáme olej, pridáme pór a smažíme cca 5 minút do zmäknutia póru
  2. keď je pór skoro hotový pridáme na drobno nakrájaný cesnak a premytú ryžu, chvíľku posmažíme
  3. zalejeme 500ml zeleninového bujóna a necháme pod pokrievkou na miernom ohni dusiť
  4. medzitým si na druhej panvici urobíme lososa, ktorého sme zbavili koze a nakrájali nadrobno, jemne osolíme morskou soľou. Varíme 5-7 minút.
  5. Po cca 10 minútach sa nám voda vyparí, pridáme ostatných 250ml bujónu a necháme podusiť ešte ďalších 5-7 minút
  6. keď je ryža už hotová, pridáme nadrobno nastrúhaný syr, zamiešame
  7. pridáme citrónovú šťavu a špenát, primiešame do rizota a dochutíme mletým čiernym korením
  8. keď máme všetko pekne premiešané dochutené, jemne zamiešame lososa...
  9. hotovo.. a môžme podávať.

Zdroj: varecha.sk