SOLČANKA, s.r.o.

Bryndzový krém demikát

Suroviny
300 gbryndza ovčia 100%
30 gmasť bravčová
500 gzemiaky
200 gsmotana sladká 33%
morská soľ
korenie čierne mleté čerstvé
rasca mletá
list bobkový
2 kscibuľa
3 kscesnak
1 ČLpaprika červená mletá
100 gslanina údená
pažitka čerstvá nasekaná
1 l (voda)vývar alebo koreniaca zmes do polievky

Vyberáme z nášho e-shopu:
Zeleninová koreniaca zmes do polievok bez glutamanu s morskou soľou a morská soľ Solčanka

Bryndzový krém demikát

Postup prípravy receptu

  1. Na bravčovej masti orestujeme do zlata cibuľu spolu so soľou, rascou, mletým korením a cesnakom. Hrniec stiahneme z tep. zdroja nabok, pridáme ml. papriku, zamiešame a chvíľu restujeme, vrátime hrniec spať na horák a pridáme 2/3 nakrájaných zemiakov spolu s bob. listom.
  2. zalejeme vývarom spolu s koreniacou zmesou a varíme kým nám zemiaky nezmäknú. Medzitým si slaninu nakrájame na kocky, opražíme do chrumkava a vyberieme. Do výpeku zo slaniny dáme na malé kocky nakrájané zemiaky ktoré nám zostali a opečieme do hneda. Polievku odstavíme zo zdroja, vyberieme bob.list a ponorným mixérom dobre rozmixujeme. Potom pridáme smotanu a bryndzu a ešte raz poriadne premixujeme do hladkého krému.
  3. vrátime spať na horák, necháme masu prejsť krátko varom aby sa suroviny dobre spojili a odstavíme. Servírujeme s posypanými kockami slaniny, zemiakov a pažítky.

Zdroj: varecha.sk