Postup prípravy receptu
- Na bravčovej masti orestujeme do zlata cibuľu spolu so soľou, rascou, mletým korením a cesnakom. Hrniec stiahneme z tep. zdroja nabok, pridáme ml. papriku, zamiešame a chvíľu restujeme, vrátime hrniec spať na horák a pridáme 2/3 nakrájaných zemiakov spolu s bob. listom.
- zalejeme vývarom spolu s koreniacou zmesou a varíme kým nám zemiaky nezmäknú. Medzitým si slaninu nakrájame na kocky, opražíme do chrumkava a vyberieme. Do výpeku zo slaniny dáme na malé kocky nakrájané zemiaky ktoré nám zostali a opečieme do hneda. Polievku odstavíme zo zdroja, vyberieme bob.list a ponorným mixérom dobre rozmixujeme. Potom pridáme smotanu a bryndzu a ešte raz poriadne premixujeme do hladkého krému.
- vrátime spať na horák, necháme masu prejsť krátko varom aby sa suroviny dobre spojili a odstavíme. Servírujeme s posypanými kockami slaniny, zemiakov a pažítky.