SOLČANKA, s.r.o.

Aljašská treska so syrokrémom a šampiňónmi

Suroviny
500 g (filety)aljašská treska
1 kscibuľa
150 g (konzerva)šampiňóny
podľa potrebycitrónová šťava
podľa potrebymorská soľ
podľa potrebyvegeta bez glutamanu
2 dlmlieko
100 gsyr tavený v črievku
2 lyžicekukuričná múka hladká
olej
príloha:
zemiaky varené

Solčanka s morskou soľou

Zeleninové dochucovadlo bez glutamanu ako zdravá náhrada vegety

Aljašská treska so syrokrémom a šampiňónmi

Postup prípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu a šampiňóny.
  2. Zmes preložíme na plech. Ryby umyjeme, osolíme a pokvapeme citrónovou šťavou.
  3. V teplom mlieku rozmiešame syrokrém, hladkú múku a vegetu.
  4. Takto pripravenú syrovú zmes nalejeme na ryby...
  5. a dáme zapiecť na 200 st. / 45-50 min.
  6. Podávame so zemiakmi a zeleninovou oblohou. Dobrú chuť :)

Zdroj: varecha.sk