SOLČANKA, s.r.o.

Gnocchi s hubovou omáčkou a parmezánom

Gnocchi s hubovou omáčkou a parmezánom

Dochucovadlo Solčanka bez glutamanu a morská soľ z nášho e-shopu.

Suroviny
200 gšampiňóny
100 gdubáky
50 gmaslo
1 kscibuľa
2 strúčikycesnak
4 plátky (alebo údená šunka)prosciutto
2 PLparmezán strúhaný
200 mlsmotana šľahačková
morská soľ
korenie čierne mleté
solčanka (zeleninové ochucovadlo bez glutamanu)
2 dlmlieko
1 PLmúka polohrubá
  1. pripravíme si suroviny - huby očistíme, nakrájame.
  2. na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak speníme na masle do sklovita
  3. pridáme na tenké plátky nakrájané šampiňóny
  4. pridáme nakrájané dubáky
  5. spolu podusíme pod pokrievkou cca 10 minút
  6. okoreníme čerstvo namletým korením (môžme použiť zmes čierneho, bieleho, zeleného a červeného korenia), dochutíme morskou soľou (opatrne pretože prosciutto je dosť slané a parmezán má výraznú chuť), prípadne solčankou.
  7. plátky prosciutta nakrájame na pásiky (cca 1 cm široké) a vysypeme do panvice na huby
  8. pridáme halúzku rozmarínu a spolu podusíme cca 10 minút
  9. ak varíme na priamu konzumáciu, tak v tejto chvíli do zmesi vylejeme smotanu na šľahanie a necháme prevrieť a máme hotovo. 
  10. zalejeme zmes na panvici a miešame kým nezačne hustnúť.
  11. na jemnom strúhadle si nastrúhame parmezán - cca 2 PL - a pridáme do zmesi
  12. na záver všetko zjemníme smotanou na šľahanie
  13. naložíme gnocchi (môžu byť kupované, alebo domáce), zalejeme omáčkou, načančáme chipsom z prosciutta, hoblinkami parmezánu, halúzkou rozmarínu a je to

Zdroj: varecha.sk