Postup prípravy
- Na troche oleja opražíme na kolieska nakrájané bravčové párky. Keď sú hotové, vyberieme ich z hrnca a odložíme nabok. Na rovnakom oleji potom opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- K cibuli pridáme lyžičku mletej sladkej papriky, premiešame, zalejeme vodou a pridáme cca 300 g šošovice. Dobre premiešame, aby sa všetko prepojilo.
- Pridáme domácu vegetu alebo Solčanku, celé nové a čierne korenie, 5 strúčikov cesnaku a 4 bobkové listy. Všetko spolu zamiešame a necháme variť, kým šošovica trochu nezmäkne.
- Keď je šošovica mäkšia, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a pokračujeme vo varení, kým nezmäknú aj ony.
- Nakoniec zmiešame šľahačkovú smotanu (asi 200 ml) s lyžicou hladkej múky - alebo kukuričnej hladkej múky Solčanka a vlejeme do polievky. Pridáme späť opražené párky, dochutíme petržlenovou vňaťou, citrónovou šťavou (alebo octom) a ešte chvíľku povaríme.
- Hotovo, polievka je pripravená na podávanie!