Postup prípravy
- V hrnci rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nasekanú cibuľu, kým nie je sklovitá. Pridáme prelisovaný cesnak a všetky koreniny, premiešame a necháme ich chvíľu na stredne silnom plameni, aby sa uvoľnili ich arómy.
- Ďalej pridáme kari pastu a paradajkový pretlak a všetko spolu ešte minútu restujeme. Potom pridáme prepláchnutú šošovicu a očistený, na malé kúsky nakrájaný batat, ktoré restujeme približne 2 minúty.
- Do hrnca nalejeme kokosové mlieko, prilejeme 200 ml vody a osolíme. Kari zakryjeme a necháme variť na slabom plameni približne 20-25 minút, pričom ho občas skontrolujeme a podľa potreby doplníme vodu, dochucovadlo bez glutamanu Solčanka a premiešame.
- Hotové kari posypeme čerstvými bylinkami a podávame spolu s uvarenou ryžou alebo inou prílohou.