- Gramáž sa dá prispôsobiť, tomu koľko surovín máme. Najprv si namočíme sušené huby, ja ich varím veľa, lebo na štedrý večer je nás doma viac, takže robím polievku zo štvorlitrovej fľaše sušených húb. Asi tak hodinku huby postoja vo vlažnej vode. Potom ich v rukách vyžmýkam, aby sa zbavili vody a prekladám na dosku. Drevenú dosku si posypem kukuričnou múkou a aj huby posypem kukuričnou múkou. Sekáčikom si ich posekám na drobno.
- Medzitým si pripravím veľký hrniec s vriacou vodou a takto posekáné huby hádžem do vriacej vody. Stále ich miešam, aby sa mi neprichytili. Asi po 20 minútkach stiahnem plameň a nechám ich pomaly variť. Medzitým vhodím do polievky asi 3 hrste kyslej kapusty, osolím , okorením a dolejem kapustnej šťavy, čiže rôsol a aj prelisovaný cesnak. Keď sú už huby uvarené, pripravím si zátrepku z rôsolu a hladkej múky, nechám prevrieť. Potom si už len opražím na masti cibuľku, s červenou paprikou, zalejem, ked prevrie, okoštujem, poprípade ešte dolejem rôsolu, dochutím a máme navarené.