Osviežujúci šalát z paradajok, uhorky a kukurice, posypaný chrumkavými krutónmi a podávaný s kockami kuracieho mäsa a jogurtovým dressingom.
Suroviny
šalát listový
1 PL
olej olivový
šťava citrónová
1/3 ks
uhorka šalátová
1 ks
paradajka
100 g
kukurica sterilizovaná
2 plátky
chlieb toastový
Dressing:
2 PL
jogurt biely
vňať petržlenová
šťava citrónová
soľ
soľčanka / vegeta
korenie mleté čierne
1 PL
olej olivový
Mäso:
100 g
kuracie prsia
1 PL
olej olivový
korenie na hydinu
Postup receptu
Tento šalát je výborný ako obed či večera, navyše je zdravý, farebný aj chutný. Pustíme sa teda do jeho prípravy
Šalát umyjeme, hlúbik odrežeme a listami vystelieme misku či tanier, v ktorom sa šalát bude podávať. Pokvapkáme lyžicou olivového oleja a trochou citrónovej šťavy.
Mäso nakrájame na kocky, okoreníme a na lyžici olivového oleja opečieme do zlata. Odložíme na teplé miesto.
Zeleninu umyjeme a pokrájame na zhruba rovnaké kocky. Zmiešame s kukuricou a túto farebnú zmes vysypeme na šalát. V tejto fáze to vyzerá bezchybne ! :)
Čas na prípravu dressingu : 2 lyžice bieleho jogurtu vymiešame s petržlenovou vňaťou podľa chuti, vegetou alebo solčankou, lyžičkou olivového oleja, soľou, mletým čiernym korením a citrónovou šťavou. Niekto má rád kyslejšiu zálievku, niekto menej výraznú - naozaj musíte dochutiť podľa vašich osobných preferencií
Poslednou zložkou sú toastové krutóny : tie pripravíme opečením dvoch plátkov ľubovoľného toastového chleba nakrájaných na menšie kocky na suchej panvici.
Hotovými krutónkami posypeme šalát, navrch pridáme mäso a zalejeme dressingom. Môžeme podávať aj s cesnakovou bagetkou či iným pečivom.