SOLČANKA, s.r.o.

Grécky šalát s kuracím mäsom

Osviežujúci šalát z paradajok, uhorky a kukurice, posypaný chrumkavými krutónmi a podávaný s kockami kuracieho mäsa a jogurtovým dressingom.

Suroviny
šalát listový
1 PLolej olivový
šťava citrónová
1/3 ksuhorka šalátová
1 ksparadajka
100 gkukurica sterilizovaná
2 plátkychlieb toastový
Dressing:
2 PLjogurt biely
vňať petržlenová
šťava citrónová
soľ
soľčanka / vegeta
korenie mleté čierne
1 PLolej olivový
Mäso:
100 gkuracie prsia
1 PLolej olivový
korenie na hydinu

Postup receptu

  1. Tento šalát je výborný ako obed či večera, navyše je zdravý, farebný aj chutný. Pustíme sa teda do jeho prípravy 
  2. Šalát umyjeme, hlúbik odrežeme a listami vystelieme misku či tanier, v ktorom sa šalát bude podávať. Pokvapkáme lyžicou olivového oleja a trochou citrónovej šťavy.
  3. Mäso nakrájame na kocky, okoreníme a na lyžici olivového oleja opečieme do zlata. Odložíme na teplé miesto.
  4. Zeleninu umyjeme a pokrájame na zhruba rovnaké kocky. Zmiešame s kukuricou a túto farebnú zmes vysypeme na šalát. V tejto fáze to vyzerá bezchybne ! :)
  5. Čas na prípravu dressingu : 2 lyžice bieleho jogurtu vymiešame s petržlenovou vňaťou podľa chuti, vegetou alebo solčankou, lyžičkou olivového oleja, soľou, mletým čiernym korením a citrónovou šťavou. Niekto má rád kyslejšiu zálievku, niekto menej výraznú - naozaj musíte dochutiť podľa vašich osobných preferencií 
  6. Poslednou zložkou sú toastové krutóny : tie pripravíme opečením dvoch plátkov ľubovoľného toastového chleba nakrájaných na menšie kocky na suchej panvici.
  7. Hotovými krutónkami posypeme šalát, navrch pridáme mäso a zalejeme dressingom. Môžeme podávať aj s cesnakovou bagetkou či iným pečivom.

zdroj: varecha.sk