SOLČANKA, s.r.o.

Zdravý kukuričný chlieb

Suroviny:
6 lyžícsušené mlieko
200 gkukuričná múka (bezlepková hladká múka)
2,5 dlmlieko
100 govsené vločky
1 ksvajcia
120 gsójová múka
0,5 lyžičky jedlá sóda
podľa chuti
morská soľ
podľa potreby
tuk na vymazanie

Kukuričná múka

Bezlepková hladká múka

Sójová múka

Bezlepková múka

Morská soľ

Postup prípravy receptu

  1. Zmiešame kukuričnú múku, sójovú múku a múku, ktorú si pomelieme alebo rozdrvíme z ovsených vločiek. Pridáme jedlú sódu a podľa chuti morskú soľ.
  2. Sušené mlieko vmiešame do čerstvého mlieka a pridáme spolu s vajcom k suchej zmesi. Vzniknuté cesto dôkladne vypracujeme a necháme chvíľu odležať.
  3. Pečieme vo vopred tukom vymastenej forme alebo na plechu v rúre asi 30 minút pri 190 ° C.
  4. Zdravý kukuričný chlieb necháme vychladnúť, nakrájame na krajce a podáme podľa chuti.