SOLČANKA, s.r.o.

Varená plnka

Suroviny
6 ksrožky
20 dkgšunka bravčová
1 kscibuľa
2 PLcesnak sušený
1 PLkorenie čierne mleté
1/2 PLvegeta bez glutamanu / solčanka
morská soľ
olej
3 dclmlieko
5 ksvajíčka
1 zväzok menšívňať petržlenová

Morská soľ

Postup prípravy receptu

Rožky nakrájame na kolieska dáme do misy, zalejeme mliekom necháme chvíľu postať. Medzi tým si nakrájame cibuľu ktorú dusme na oleji do sklovitá , pridáme na kocky nakrájanú šunku chvíľu dusíme a miešame a odstavíme z platne a necháme vychladnúť. Potom cibuľu so šunkou dáme k rožkom. Posypeme cesnakom, soľou , vegetou a korením. Ďalej pridáme vajcia i nakrájanú na drobno peržlenovú vňať všetko dobré v mise premiešame.

Zoberieme si mikroténový sáčok a do neho zmes dáme a urobíme uzol tesne pri zmesi. Vložíme to do hrnca tak aby to bolo vo vode ponorené a varíme pomaly asi 100 minút. Po uvarení vyberieme opatrne z vody nech nám vrecko nepraskne. Necháme vychladnúť a môžeme podávať. Môžme nechat pripiecť v horúcej rúre na 15 minút.

Zdroj: varecha.sk