SOLČANKA, s.r.o.

Plnený baklažán

Suroviny
1 ksbaklažán
Plnka:
100 gkuracie prsia
100 ghríby čerstvé
za hrsťchlebové krutóny
1 kscibuľa
2-3 strúčikycesnak
2 ksrajčina
1 kspaprika
100 gsyr eidam
biele korenie
vegeta bez glutamanu
bylinková soľ
čerstvé bylinky
slaninka prerastená
syr na posypanie

Solčanka s morskou soľou

Zeleninové ochucovadlo

Bylinková soľ na ochutenie mäsových pokrmov

Plnený baklažán s bylinkami

Postup prípravy receptu

  1. Baklažán prekrojíme po dĺžke, vydlabeme a osolíme. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso nakrájané na menšie kocky (alebo šunku), keď mäso zbelie, pridáme nasekanú dužinu z baklažánu (ak má väčšie jadierka tie nedávame, použijeme len čistú bielu dužinu), pridáme nasekané a horúcou vodou sparené hríby (alebo šampiňóny z konzervy) a krátko podusíme. Okoreníme, osolíme. Keď treba podlejeme vodou.
  2. Rajčiny zalejeme horúcou vodou a po chvíľke ošúpeme. Jednu nakrájame na kocočky a druhú na kolieska. Keď je základ hotový musí v ňom zostať trochu šťavy, ktorú vypijú chlebové krutóny - pridáme sparenú, ošúpanú a na kocky pokrájanú rajčinu, chlebové krutóny (starší chleba na kocky nakrájaný a pomaly oprážaný na troche oleja) na kocky nakrájaný tvrdý syr, pretlačený cesnak a čerstvé bylinky. Podľa potreby dochutíme. Nevariť len premiešať aby sa syr moc neroztiekol - veď to ide ešte do trúby.
  3. Nasolený baklažán umyjeme pod vodou a osušíme. Naplníme zmesou a preložíme plátkami slaniny. Dáme piecť na 200°C asi 20 min.
  4. Potom dáme na vrch kolieska rajčiny a posypeme syrom. Zapečieme. Výborné je to aj bez mäsa a slaniny ako čisto zeleninové jedlo. A odporúčam v žiadnom prípade nevynechať krutóny tie sú na tom najlepšie. 

Zdroj: varecha.sk