SOLČANKA, s.r.o.

Kuriatkový perkelt

Suroviny
0,5-1 kgkuriatka (huby)
2 lmlieko
500 gsmotana na varenie
podľa potrebybezlepková múka hladká
soľ
paprika červená
dochucovadlo bez glutamanu solčanka
1-2 kscibuľa

Bezlepková múka hladká

Zdravé dochucovadlo bez glutamanu

Kuriatkový perkelt

Postup prípravy receptu

  1. kuriatka očistíme, umyjeme a vetšie kusy nakrájame
  2. na oleji speníme cibuľu pokrájanú na kocky, pridáme kuriatka červenú papriku a osolíme
  3. varíme pokiaľ nám huby trochu nezmäknú .... cca 30min.
  4. z mlieka a hladkej múky si spravíme zátrepku a prilejeme ju do hrnca z hubami
  5. zjemníme smotanou
  6. a na patričnú hustotu zriedíme mliekom

Zdroj: varecha.sk