SOLČANKA, s.r.o.

Bezlepkové žemle a rožky

Suroviny
250 gbezlepková múka
1/2 člsoľ morská
3 PLolej
200 ml vlažná voda
1 ks sušené droždie

Bezlepková múka sójová

Morská soľ

Bezlepkové žemle a rožky

Postup prípravy receptu

  1. Pripravíme si potrebné suroviny.
  2. Mixérom si vypracujeme cesto.
  3. Mokrými alebo olejom potretými rukami formujeme žemle alebo rožky a ukladáme na plech. Plech si vyložíme papierom na pečenie alebo silikónovou podložkou. Z tejto dávky vyjde 6 ks. Môžeme potrieť mliekom ale nemusíme a posypeme semienkami.
  4. Rúru si nastavíme na 50C a rožky dáme kysnúť na 30 min.
  5. Potom prepneme na 200 C a pečieme 30 min, 10 min. z toho mi rúra nahrieva na tých 200 C.
  6. A máme hotovo. Žemličky sú chutné aj na druhý deň. Prípadne ich môžeme zmraziť a pochutiť si na nich neskôr.

Zdroj: varecha.sk