SOLČANKA, s.r.o.

Guláš z tekvice hokaido s vegetou

Suroviny
600 gtekvica Hokkaido
6 kszemiaky
2 ksmrkva
1 kscibuľa
1 konzervafazuľa biela
3 strúčikycesnak
podľa chutiolej olivový
1 kspaprika zelená
podľa chutisoľ morská
podľa chutivegeta bez glutamanu
podľa chutikorenie čierne mleté

Vyberáme z nášho e-shopu:
Zeleninová koreniaca zmes do polievok bez glutamanu s morskou soľou a morská soľ Solčanka

Guláš z tekvice hokaido s vegetou

Postup prípravy receptu

  1. Pripravíme si suroviny. Hokkaido nakrájame na menšie kúsky, cibuľu na drobnejšie, cesnak na plátky, mrkvu na plátky, papriku na kúsky. Na olej dáme cibuľu, orestujeme ju, pridáme ostatnú zeleninu, tiež osmahneme, pridáme aj tekvicu.
  2. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a necháme variť dokiaľ nie je zelenina mäkká.
  3. Do guláša patria aj zemiaky, tie očistíme, nakrájame na drobnejšie a uvaríme ich osve v osolenej vode.
  4. Kým sa zemiaky varia, dokončíme základ guláša. Všetko (v hrnci) rozmixujeme, nie celkom, je pekné v guláši mať aj kúsky mrkvy a Hokkaida.
  5. Fazuľu z konzervy zlejeme prepláchneme.
  6. Nakoniec do rozmixovaného zeleninového gulášového základu pridáme uvarené zemiaky a fazuľu (to preto, aby boli v guláši vidieteľné). Všetko ešte necháme pár minút prevariť a odstavíme. Ak treba, dochutíme soľou. Podávame s chlebíkom. Dobrú chuť.

Zdroj: varecha.sk