SOLČANKA, s.r.o.

Zeleninové rizoto s chrenovo-škoricovou omáčkou

Zeleninové rizoto s chrenovo-škoricovou omáčkou
Suroviny
0,5 kg ryža natural
0,5 kg paradajky chery
2 ks cibuľa
podľa chuti zelenina
morská soľ
korenie čierne mleté
bujón
majoránka
cesnak
Omáčka:
250 ml smotana šlahačková
1 ks (bambino) syr tavený
chren
škorica
oregano
citrón
vegeta bez glutamanu
kopor
Posyp:
strúhaný syr tvrdý

Dochucovadlo Solčanka bez glutamanu a morská soľ z nášho e-shopu.

Postup prípravy receptu

  1. Ryžu si premyjeme cca 4-krát pod vodou, necháme v miske trošku vyše vody od ryže a necháme cca 30 min postáť. Medzitým si na oleji osmažíme cibuľku, cca 3 ks cesnaku, podusíme rajčinky a ostatnú zeleninu. Keď je podusené, pridám ešte bujón, soľ, majorán, čierne mleté korenie.
  2. Po 30 min ryžu vysypeme do hrnca so zeleninou. Na 2 minúty pridáme na sporáku maximum, aby sa ryža rozovrela. Po 2 minútach znížime na mierny oheň, premiešame, 10 minút necháme dusiť. Medzitým si spravíme omáčku: v hrnci necháme zovreť šlahačkovú smotanu, pridáme bambíno, 1 PL chrenu, trocha šťavy z citróna, oregano, kopor, vegeta, štipka škorice, vegety a miešame, kým z toho máme hustejšiu omáčku.
  3. Po 10 min dusenia ryže vypneme sporák, ryžu premiešame, a znova prikryjeme, a necháme ďalších 10 minút dojsť pod pokličkou. Keď je to hotové, podávame na tanier tak, že naložíme ryžu, posypeme nastrúhaným syrom, a navrch lyžicou krúživým pohybom nanesieme omáčku. 

Zdroj: varecha.sk