SOLČANKA, s.r.o.

Fazuľová polievka s údeným rebrom

Príprava receptu na fazuľovú polievku s údeným rebrom s použitím naších produktov bez glutamanu ako  polievkové korenie solčanka.

Suroviny
0,5 kgúdené rebrá
1 a pol hrnčekfazuľa biela suchá
4 väčšie zemiaky
kuchynská soľ
cukor
3 lístkybobkový list
vegeta/solčanka
1 lyžicaocot
1sladká smotana
1kyslá smotana
2 dclmlieko
2 lyžicemúka
5 strúčkovcesnak
1cibuľa
mleté čierne korenie
majoránka

Postup prípravy receptu

  1. Deň predtým namočíme fazuľu. Na druhý deň fazuľu zlejeme a dáme variť do hrnca s údeným rebrom, bobkovými listami, strúčikmi cesnaku a celou cibuľou. Neskôr osolíme, okoreníme.
  2. Očistené zemiaky nakrájame na kocky, keď je fazuľa už takmer mäkká pridáme zemiaky.
  3. Keď už sú zemiaky a fazuľa mäkké urobíme si zátrepku z mlieka a múky a zahustíme polievku. Za miešame uvedieme do varu a pridáme kyslú a sladkú smotanu. Pomiešame a pridáme štipku korenia, vegety a podľa chuti osolíme a ocukríme a dokoreníme. Nakoniec pridáme lyžicu octu a zamiešame.

Zdroj: varecha.sk