SOLČANKA, s.r.o.

Hovädzí vývar s krupicovými haluškami

Ingrediencie (4 porcie)
1 kghovädzieho mäsa s kosťou prípadne
1 až 2špikové kosti
50 gkoreňovej zeleniny - mrkvu, petržlen, zeler, pór, cibuľu
morská soľ
celé čierne korenie
na dochutenievegeta bez glutamanu Solčanka
Na krupicové halušky:
100 gdetskej krupice
1 PLoleja
1vajce
štipkamorská soľ
najemno nasekaná petržlenová vňať

Vyberáme z nášho e-shopu:
Zeleninové ochucovadlo bez glutamanu so zníženým obsahom sodíka a morská soľ Solčanka

Brokolicová karí polievka

Postup prípravy receptu

  1. Mäso umyjeme studenou vodou a dáme variť do osolenej vody. Mäso varíme pomaly, aj tri – štyri hodiny, kým nezmäkne.
  2. Očistíme koreňovú zeleninu a po troch hodinách pridáme do mäsového vývaru a varíme, kým zelenina nezmäkne. Neskôr pridáme pór, cibuľu celú aj v šupke a bobuľky celého čierneho korenia. Polievku varíme s poodkrytou pokrievkou, kým nám zelenina nezmäkne.
  3. Pripravíme si krupicové halušky. V miske zmiešame krupicu so soľou, olejom, vajíčkom, štipkou nasekanej petržlenovej vňate a studenou vodou na polotuhé cesto. Necháme ho približne na 10 minút odstáť. Potom s malou lyžičkou namočenou v horúcom vývare odkrajujeme menšie halušky. Tie následne vkladáme do nevriaceho vývaru alebo do horúcej bublajúcej vody. Stiahneme plameň, hrniec s polievkou a haluškami prikryjeme pokrievkou a necháme na približne 15 minút odstáť.