SOLČANKA, s.r.o.

Cícerové placky s dipom

Suroviny
500 gcícer
300 gmúka hladká
3 ksvajcia
1 strúčik pretlačenýcesnak
1 ČLrasca
podľa chutisoľ
vegeta bez glutamanu / Solčanka
1/2 ČLkorenie čierne mleté
120 gsemienka sezámové
1 PLolej
chilli korenie

Solčanka zeleninové ochucovadlo, ktoré neobsahuje glutaman

Morská soľ

Cícerové placky s dipom

Postup prípravy

  1. Cícer namočíme cez noc do vody a na druhý deň ho uvaríme v mierne osolenej vode. Potom ho zlejeme,  a rozmixujeme. Vajce zmiešame s múkou, pridáme soľ, vegetu podľa chuti, mleté čierne korenie, pretlačený cesnak, rascu,chilli korenie a olej. Sformujeme zo zmesi guľôčky a rozpučíme ich v ruke na placku. Hotové obalíme v sezame. Na panvici ohrejeme olej a na ňom opečieme placky dozlatista.
  2. Podávame teplé z cesnakovým, jogurtovým alebo syrovým dipom

zdroj: varecha.sk