SOLČANKA, s.r.o.

Segedínsky guláš po maďarsky

Suroviny
10 guličiekcelé čierne korenie
1 kgbravčové mäso
2 lyžicehladká múka
1 štipkacelá rasca
3 guličkynové korenie
1 štipkamleté ​​čierne korenie
1 dlrastlinný olej
2 dlsladšie biele víno
3 ksveľká cibuľa
1 lyžičkamletá pálivá paprika
2 ksbobkový list
2 lyžičkymletá sladká paprika
250 mlsmotana na šľahanie
1 kgbiele kyslá kapusta
podľa chuti
vegeta / solčanka s kuchynskou soľou
soľ

Soľčanka s kuchynskou soľou AKCIA

Postup prípravy receptu

  1. Cibuľou ošúpeme a nasekáme na kocky. Mäso odblaníme a nakrájame na väčšie kocky 2x2 až 3x3 cm. Kapustu vyžmýkame zo šťavy šťavu odložíme pre možné neskoršie pouzitie. Kapustu trochu nakrájame.
  2. V hrnci na oleji opražíme cibuľu do sklovita, dáme preč z ohňa a počkáme, až sa olej úplne upokojí. Potom pridáme obe mleté papriky a rozmiešame ich s olejom a hneď zalejeme asi 1dl vody, aby paprika nezhorkla. Do hrnca vložíme mäso, osolíme, pridáme kapustu, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie. A ak kapusta neobsahuje rascu, môžeme štipku rasce pridať. Zalejeme menšou časťou kapustovej šťavy a vínom. Uvedieme do varu a za občasného miešania varíme 1 hodinu a 25 minút. Nakoniec pridáme štipku mletého čierneho korenia a zahustíme šľahačkou, v ktorej rozmiešame múku. Povaríme 5 minút, dosolíme, prípadne okyslíme kapustovou šťavou. Kto chce môže dochutiť aj vegetou / solčankou s kuchynskou soľou.
  3. Ak počas dusenia ubudlo viac tekutiny, dolejeme ju bielym vínom.
  4. Segedínsky guláš po maďarsky podávame s knedľou.