SOLČANKA, s.r.o.

Tvarohové guľky s jahodami

Suroviny
500 gtvaroh hrudkový
200 gmúka krupicová
50 ghladká múka kukuričná
1 ksvajce
štipkasoľ
250 g jahodky
na poliatiemaslo
na posypaniecukor
mleté na posypaniemandle

Bezlepková múka kukuričná hladká

Bezlepková banánová bábovka

Postup prípravy

  1. Tvaroh, múku, vajce a štipku soli zmiešame a rukou vypracujeme tuhšie lepivé cesto.
  2. Jahody obalíme cestom a vytvoríme malé guľky. Jahody môžeme použiť aj zamrazené. 
  3. Z dávky vyjde cca 20-30 guliek, ktoré následne vkladáme do hrnca s vriacou mierne osolenou vodou a varime, kým nevyplávajú na povrch. 
  4. Vyberieme do misky, posypeme mletými mandľami a kryštálovým cukrom, zalejeme rozpusteným maslom. Jemne premiešame, aby sa všetky guľky dobre obalili a podávame.

Zdroj: varecha.sk