SOLČANKA, s.r.o.

Pikantné kuracie karí

Suroviny
1 kgprsia kuracie
2 PLpasta karí červená
100 mlolej rastlinný
4 ksmrkva
200 gkapusta hlávková
50 gjudášovo ucho
100 gcibuľa červená
100 gpór
1 kspaprika mäsitá červená
300 mlvývar kurací
1 PLkorenie karí
1 PLsolčanka s morskou soľou
3 PLomáčka sójová
2 PLomáčka rybacia
250 mlsmotana šľahačková
2 kspapričky chilli
1 PLSolamyl
1 dlvoda

Solčanka s morskou soľou

Zeleninové ochucovadlo mäsových pokrmov

Pikantné kuracie karí

Postup prípravy receptu:

  1. Deň vopred si naložíme kuracie prsia do marinády z Red curry pasty a oleja
  2. Kuracie mäso nakrájame na rezančeky a prekladáme marinádou... Takto naložené mäso necháme cez noc v chlade - ak nemáme celú noc, tak minimálne cca 3-4 hodiny.
  3. Táto časť je na celom recepte najnáročnejšia - nakrájať si všetky suroviny na približne rovnaké kúsky: kapusta, mrkva, uchovec bazový alias judášovo ucho, červená paprika, fialová cibuľa
  4. Naložené kuracie mäso dáme prudko osmažiť - olej nepridávame, dosť ho je v marináde.
  5. Naozaj len krátko - cca 3-4 minúty, kým sa mäsko zatiahne a zbelie (aby sme ho zbytočne nevysušili) - vyberieme ho z hrnca a necháme odpočívať mimo oheň.
  6. Do výpeku z mäsa pridáme mrkvu a kúsok masla (mne k mrkve nejak automaticky maslo patrí), chvíľočku (cca 2 minúty) podusíme
  7. Potom pridáme kapustu, opäť chvíľočku (2 min) podusíme
  8. Podlejeme vývarom - ja som dnes nemala, tak som len vodou vypláchla misku, v ktorej bolo naložené kuracie mäso.
  9. Pripravíme si dochucovadlá - sójovú omáčku, rybaciu omáčku, solčanku, kari korenie a nasekané chilli papričky (vlastne chilli papričky nie sú nasekané, ale nastrihané - máme na ne špeciálne chilli nožničky - z manikúry, ale používame ich výhradne na strihanie chilli
  10. Dochucovadlá pridáme k dusiacej sa zelenine
  11. Vsypeme judášovo ucho a červenú papriku, minútku podusíme
  12. Pridáme fialovú cibuľu a pór
  13. Tu by bolo ideálne pridať čerstvú koriandrovú vňať, ale nemala som, tak som nasekala aspoň petržlenovú
  14. Pridáme odpočinuté mäso
  15. Vlejeme šľahačkovú smotanu (alebo ešte lepšie kokosové mlieko)
  16. Keď nalejeme šľahačkovú smotanu, zarobíme lyžicu solamylu s vodou, rozmiešame a vmiešame do masy, necháme prejsť varom, zmiešame a jedlo je hotové.

Zdroj: varecha.sk