SOLČANKA, s.r.o.

Ázijská hríbová polievka

Suroviny
300 ghuby enoki
6 (namočené)huby shiitake
200 g, tvrdsietofu
1 cm nakrajany nadrobnozázvor
2cibuľka jarná
6korenie sečuánske
2 strucikycesnak
2 lyzicevňať koriandrová
2 lyzicesójová omáčka hubová
1 lyzicaocot čínsky čierny sladký
3 lyzicevíno ryžové čínske
1 lyzickaochucovadlo solčanka
1 lyzica (maizena)kukuričný škrob
2 lyziceolej
podľa potreby
voda
morská soľ

Suroviny z nášho e-shopu:

Zeleninové ochucovadlo pokrmov Solčanka s morskou soľou

Morská soľ

Ázijská hríbová polievka

Postup prípravy receptu

  1. Shitaki sušené hríby namočíme do vody podla návodu, keď sa napijú pokrájame na plátky, Tofu tvrdšie nakrájame na na kocky a necháme marinovať s hríbovou sójovou omáčkou čínskym octom min. 30 minút. Medzi tým si pripravíme na drobno nakraj any cesnak, jarnú cibuľku a čerstvý zázvor.
  2. Na horúci olej dáme celé sečuánske korenie, pomiešame pokiaľ nezačne praskať, a hneď pridáme cesnak a čerstvý nakrájaný zázvor ktorý krátko opražíme. Povyberáme namarinované tofu a tiež opražíme. Potom pridáme "napučané" sušené shiitake a po niekoľkých  minútach  marinádu v ktorej bolo tofu a ešte čínske víno na varenie. Pridáme vodu v ktorej bolo rozmiešané zeleninové ochucovadlo ( množstvo podla potreby ) cca 3/4 litra. Dáme variť cca 10 minút , ( záleží od hríbov ).
  3. Enoki potrebujú len tak 1-2 minúty ak sú veľmi mladé. Odrežeme spodnú časť a rozdelíme, pridáme do polievky tak isto ak aj jarnú cibuľku a na drobno nakrájanú koriandrovú vňať. Z polievky odoberieme  pár žufaniek a v miske rozmiešame  s maizenou akú chceme hustú a vlejeme naspäť a prevaríme. Osoliť podla potreby.

Zdroj: varecha.sk