SOLČANKA, s.r.o.

Baklažán plnený rajčinami a mozzarellou

Suroviny
2 ksbaklažán
1 konzerva (400 g)paradajky lúpané karájané
1 ks (malá)cibuľa
4 strúčikycesnak
200 gmozzarella
olej olivový extra virgin
korenie čierne čerstvo mleté
oregano sušené
bazalka sušená
paprička chilli sušená
cukor trstinový
soľ morská
na dochutenievegeta bez glutamanu

Morská soľ bohatá na minerály a zeleninové dochucovadlo bez glutamanu Solčanka

 
0,24
 
1,56
Baklažán plnený rajčinami a mozzarellou

Postup prípravy

  1. Baklažány umyjeme a osušíme, pozdĺžne prekrojíme. Vnútro baklažánov rozkrájame pozdĺžne, aj priečne, len po šupku. Baklažány trocha porozťahujeme. Nasolíme ich a okoreníme čiernym korením. Uložíme do zapekacej misky a pečieme 30 minút na 200 °C.
  2. Majú trocha chytiť farbu a zmäknúť, nie úplne, len mierne, tak aby sa dalo vnútro stláčať.
  3. Pripravíme si plnku. Na olivovom oleji opražíme cibuľu, pridáme nakrájaný cesnak. Ak sú mäkké, zalejeme paradajkami z konzervy. Posolíme, pridáme oregano, bazalku a chilli. Zakryté dusíme, ku koncu prichutíme 1 čajovou lyžičkou cukru, morskou soľou poprípade vegetou. Zmes má byť hustejšia. 
  4. Na záver posypeme strúhanou mozzarellou. Dáme znova zapiecť na 200 °C na 20 minút. 
  5. Môžete servírovať s opekanými zemiakmi alebo bagetou.

Zdroj: www.varecha.sk