Postup prípravy
- Z múky Promix UNI, tvarohu, môžeme zmiešať aj s kukuričnou bezlepkovou múkou Solčanka, mäkkého masla, vajec a soli vymiesime kompaktné cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke aspoň hodinu-dve stuhnúť a odpočinúť.
- Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a radielkom ho nakrájame na trojuholníky. Tie zrolujeme do rožtekov, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom.
- Na povrchu ich môžeme posypať napríklad strúhaným syrom alebo rôznymi semiačkami, rascou alebo hrubozrnnou soľou Solčanka.
- Pečieme ich pri teplote 190 stupňov asi 20-25 minút, kým sa nezačnú sfarbovať do zlatohneda. Počas pečenia môže z rožtekov vytekať tuk, čo je v poriadku.
- Upečené slané croissanty bez lepku dáme vychladnúť na mriežku. Podávame ich k nápojom alebo na raňajky či desiatu.