SOLČANKA, s.r.o.

Zemiaková polievka

Suroviny
7 kszemiaky
1 ksbiela cibuľa
1 ksmrkva
lístky bazalky
petržlenová vňať
maslo/olivový olej
korenie
červená sladká mletá paprika
solčanka zdravé dochucovadlo bez glutamanu
morská soľ
voda
200 mlmlieko
Zemiaková polievka

Postup prípravy receptu

  1. Zemiaky očistíme a nakrájame na malé kúsky, taktiež mrkvu. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Na sporáku si roztopíme maslo alebo olej a jemne si speníme cibuľku.
  2. Pridáme zemiaky s mrkvou, okoreníme, osolíme, pridáme Solčanku (asi tak pol čl) a papriku. Podlejeme vodou. Necháme variť. Potom ešte pridáme mlieko a necháme variť, kým zemiaky nebudú mäkké.
  3. Niekoľko zemiakov s mrkvou vyberieme a odložíme bokom. Zvyšok rozmixujeme. Výsledok bude pekne hustý, takže polievku bude treba zriediť vodou, cca. 750 ml vody. Nakoniec pridáme pokrájané lístky bazalky a nakrájanú petržlenovú vňať. Podávame s chlebíkom.

Zdroj: varecha.sk