SOLČANKA, s.r.o.

Šišky s kukuričnou múkou a džemom

Suroviny
250 gmúka hladká
250 gbezlepková múka hladká kukuričná
4 PLcukor kryštálový
1 ČL (do kvásku)cukor kryštálový
1 ksvajce
2 ksžĺtky
300 mlmlieko
1/2 kockydroždie
4 PLolej
3 PLrum
štipkasoľ
Na vrch:
džem slivkový
cukor práškový

Bezlepková múka kukuričná hladká

Slané pečivo z bezlepkovej múky

Postup prípravy

  1. Z droždia, 1 dcl vlažného mlieka, lyžičky cukru a lyžičky múky si pripravíme kvások. Do misy dáme múku, pridáme vajce, žĺtky, cukor, rum, olej, štipku soli, zvyšné mlieko a kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté 35 minút odpočívať.
  2. Vykysnuté cesto rozváľkame na pomúčenej doske na plát s priemerom 2 cm. Vykrajujeme pohárom kolieska s priemerom 5 cm. Do každej šišky do stredu pichneme prstom a vytvoríme dierku pre džem.
  3. Necháme 15 minút odpočívať.
  4. Do hrnca nalejeme olej necháme ho rozpáliť a začneme do neho dávať šišky vždy tou stranou nadol, kde je dierka.
  5. Keď sú šišky hotové dáme na ne džem a práškový cukor.

Zdroj: varecha.sk