Postup receptu:
- Do mletého mäsa pridáme nadrobno pokrájané rožky ktoré sme navlhčili vodou, aby boli vlhké. Pridáme nahrubo postrúhanú cibuľu prelisovaný cesnak, soľ, koreniny vajca dobre spracujeme a vyformujeme 4 bochníky, obalíme v strúhanke, dáme do zapekacej misy trochu podlejeme vodou a dáme upiecť do vyhratej rúry.Počas pečenia podľa potreby podlejeme, výpekom polievame fašírku zhora.
- Zelenú fazuľku očistíme pokrájame a dáme do osolenej vriacej vody variť, pridáme očistené pokrájané zemiaky. Keď sú fazuľka a zemiaky mäkke, pridáme smotanu v ktorej sme rozmiešali hladkú múku, necháme prejsť varom. Hustotu prívarku si upravíme podľa potreby mliekom. Pridáme pokrájaný kôpor a dochutíme octom a cukrom.