SOLČANKA, s.r.o.

Hubový krém s mliečnou penou

Suroviny
250 ghuby lesné zmes
1 kscibuľa
100 gmaslo
100 gvíno biele suché
5 gvňať petržlenová
morská soľ
korenie čierne mlelé
oriešok muškátový
300 mlsmotana 31%
300 mlmlieko
solamyl
1 ksbageta biela
1 strúčikcesnak
pesto bazalkové
hubové korenie bez glutamanu
na dochutenievegeta bez glutamanu (Solčanka)

Suroviny z nášho e-shopu:

Zeleninové ochucovadlo pokrmov Solčanka s morskou soľou

Morská soľ

Hubové korenie bez glutamanu

Vianočná hríbovica

Postup prípravy receptu

  1. Maslo roztopíme v hrnci, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme čerstvo nakrájané huby. Všetko premiešame a podlejeme trochou vína. Pridáme soľ, nastrúhaný muškátový oriešok, hubové korenie a podlejeme vývarom.
  2. Mlieko so smotanou zmiešame, pridáme škrobovú múčku a rozhabarkujeme. Zalejeme tým zmes húb. Necháme vrieť a potom všetko poriadne rozmixujeme na jemný krém.
  3. Do druhej nádoby nalejeme mlieko a necháme ho zovrieť. Po zovretí mlieko rozšľaháme na penu. Hotovú polievku nalejeme do taniera, ozdobíme ju penou z mlieka, ktorú naberáme len zvrchu. Ozdobíme opečenými hubami, vňaťou a opečenými kolieskami bagety.

Zdroj: varecha.sk