SOLČANKA, s.r.o.

Kotlíkový guláš

Suroviny
350 ghovädzie mäso
500 gbravčové mäso
200 gudenej bravčovej slaniny
1 ksklobása
300 mllečo sterilizované
1 kscibuľa
2 ksfeferónky
1 baleniezmes korenia na guláš
2 PLmletá červená paprika
1 KLmajorán
rasca
mleté čierne korenie
1 KLvegeta
soľ
400 gzemiaky
1 šálkanakrájané šampiňóny
60 gmasť
voda

Solčanka s morskou soľou

Zeleninová koreniaca zmes bez glutamanu

Kotlíkový guláš

Postup prípravy receptu

  1. Umyté mäso nakrájame na kocky a posypeme gulášovým korením. Do kotlíka dáme roztopiť masť a vložíme na kocky nakrájanú slaninu a oškvaríme. Speníme cibuľku na krúžky nakrájanú klobásku, pridáme mäso a opečieme, pridáme šampiňóny, posolíme, posypeme mletou červenou paprikou, okoreníme pridáme rascu, zalejeme vodou a varíme. K polomäkkému mäsu pridáme lečo a na kocky nakrájané zemiaky. Pridáme majorán, pokrájané feferóny, podľa chuti pridáme vegetu a dovaríme. Podávame s čerstvým chlebom.

Zdroj: varecha.sk