Ingrediencie | |
---|---|
Na halloumi: | |
1 balenie | halloumi (na kocky) |
½ lyžičky | rasce |
½ lyžičky | kurkumy |
½ lyžičky | koriandra |
½ lžičky | jemného chilli |
1 lyžica | kokosového oleja |
Na kari: | |
1 lyžica | kokosového oleja |
1 cibuľa | (najemno nakrájaná) |
3 strúčiky | cesnaku (nastrúhané) |
1 kúsok | zázvoru o veľkosti palca (nastrúhaný) |
1 plechovka | krájaných paradajok |
1 plechovka | light kokosového mlieka |
3 kusy | zeleného kardamomu |
1 lyžička | rasce |
1 lyžička | kurkumy |
1 lyžička | koriandra |
1 lyžička | garam masala |
Morská soľ a vegeta bez glutamanu podľa chuti |
Najprv dajte nastrúhaný cesnak a zázvor do mažiara a paličkou rozdrvte na pastu. Potom dajte bokom.
Vo veľkej panvici rozohrejte lyžicu kokosového oleja a pridajte cibuľu. Varte na miernom plameni 5-7 minút, kým nezmäkne a trochu nezhnedne.
Zatiaľ čo sa bude opekať cibuľa, dajte halloumi do veľkej misy a prisypte rascu, kurkumu, koriander a jemný chilli prášok a dajte bokom.
Až sa cibuľa opečie, pridajte pastu z cesnaku a zázvoru a opekajte 2minúty. Pridajte kardamóm, rascu, kurkumu, chilli prášok a koriander. Všetko zmiešajte a potom pridajte nasekané paradajky a trochu vody.
Obsah panvice poriadne zahrejte a varte 10 minút, kým sa paradajky nerozpadnú.
Až omáčku povaríte 10 minút, odoberte z platne a nechajte 5 minút vychladnúť, potom dajte do mixéra a zmixujte dohladka.
Rozmixovanú omáčku dajte späť do panvice a pridajte light kokosové mlieko, soľ, garam masala a med. Všetko zmiešajte a varte 15-20 minút, kým omáčka nezhustne.
Medzitým si v druhej panvici rozohrejte kokosový olej a pridajte okorenené halloumi. Opekajte 5-10 minút, kým nebude halloumi chrumkavé, potom dajte do karí omáčky. Všetko zmiešajte a ďalej varte, kým nebude mať karí žiadanú konzistenciu. Dobrú chuť!
zdroj: varecha.sk
Zeleninové ochucovadlo bez glutamanu
Jemná morská soľ bohatá na minerály a stopové prvky za najlepšiu cenu. 1 kg morskej soli už za 1,08 €.