SOLČANKA, s.r.o.

Hráškový krém

Suroviny
500 ghrášok mrazený
4 kszemiaky
750 ml alebo vývarvoda
podľa chutismotana sójová
morská soľ
orech muškátový
korenie čierne mleté
chilli mleté
vegeta bez glutamanu (solčanka)

Morská soľ

Solčanka so zníženým obsahom sodíka  bez glutamanu

Postup prípravy receptu

Hráškový krém
  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Hrášok uvaríme vo vode spolu so zemiakmi. Ak chcete môžete použiť zeleninový vývar, ja som pridala pol kocky bujónu. Hrášok spolu so zemiakmi varíme približne 20 minút a potom všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
  2. Polievku dochutíme morskou soľou, čiernym mletým korením, muškátovým orieškom, kto chce, môže pridať štipku chilli a vegety. Polievku môžete zjemniť trochou rastlinnej smotany, napríklad sójovou.
  3. Všetko premiešajte a nechajte polievku ešte chvíľku povariť. Odstavte z plameňa a ozdobte smotanou.

Zdroj: varecha.sk