SOLČANKA, s.r.o.

Talianske rizoto s hubami

Príprava receptu na talianske rizoto s hubami s použitím naších produktov bez glutamanu ako ochucovadlo solčanka a morská soľ. 

Suroviny
320 gryža na rizotto
200 mlvíno biele suché
150 gmaslo
0,5 dlolej
1 ks menšia cibuľa
60 gdubáky sušené
asi 4 PLstrúhaný parmezán
vývar zeleninový
morská soľ
zeleninové ochucovadlo solčanka
alebo vňaťka na ozdobupažítka

Postup prípravy receptu

  1. Pripravíme si ryžu vhodnú na rizotto, najlepšie ryžu Arborio a dobré suché vínko.
  2. sušené hríby namočíme do vody na cca 30 minút
  3. do kastróla dáme maslo a trochu olivového oleja
  4. Osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku a pridáme NEPREMYTÚ ryžu.
  5. Ryžu premiešame, chvíľu opražíme, zalejeme vývarom, (po vrch ryže) po chvíli pridáme scedené huby, soľ a víno. Za stáleho miešania udusíme ryžu do mäkka, to je asi 20 minút. Podlejeme vždy, keď sa tekutina takmer vyvarí.
  6. Nakoniec zjemníme maslom a pridáme strúhaný parmazán. Podľa chuti dochutíme ochucovadlom a soľou  dobre zamiešame. Vďaka syru bude rizotto ešte krémovejšie ...

Zdroj: varecha.sk