Postup receptu:
- Pripravíme si marinádu z oleja, čerstvo namletého korenia, mletej papriky, soli a solčanky (len 1/2 ČL, druhú polovicu dáme do omáčky)
- Takto namarinové mäso necháme aspoň hodinu pred prípravou odložené v chladničke
- ...šampiňony a šunku si nakrájame na malé kúsky
- ...na kúsku masla podusíme šampiňóny cca 5-7 minút, pridáme 1/2 ČL solčanky a 1/2 KL čerstvo namletého čierneho korenia, prípadne dochutíme soľou
- ...pridáme šunku, necháme 5 minút spolu podusiť
- ...podlejeme šľahačkovou smotanou a necháme zredukovať
- ...keď nie je čas na zredukovanie omáčky, prípadne jej potrebujeme viac, tak si v 1 dl mlieka rozhabarkujeme 1/2 PL polohrubej múky a týmto omáčku zahustíme aj nadrobíme
- ...potom si už len spravíme prílohu - napríklad chrumkavé opekané zemiaky.
- .... na sprudka rozpálenej panvici osmažíme kuracie prsia - cca 3 minúty z každej strany, aby zostali šťavnaté. Pod prsia nepridávame žiadny olej, stačí ten z marinády.