Postup prípravy
- Sušený cícer namočíme na 12 hodín do studenej vody. Potom scedíme, zalejeme čistou vodou a varíme spolu s bobkovým listom domäkka, trvá to zvyčajne trištvrte hodiny. Uvarený cícer scedíme, no trochu vody si odložíme na zriedenie. Prípravu jedla urýchli, ak použijeme cícer v konzerve.
- Uvarený cícer, pretlačený cesnak, pastu tahini, morskú soľ, 1 PL citrónovej šťavy, 1 PL olivového oleja a 1 PL vody, v ktorej sa varil cícer, rozmixujeme na jemnú kašu. Dochutíme podľa potreby ešte soľou, vegetou bez glutamanu / Solčanka a citrónovou šťavou.
- Naservírujeme do misiek, do každej pridáme 1 PL olivového oleja, dochutíme nasucho opraženou rímskou rascou a štipkou mletej štipľavej papriky.