SOLČANKA, s.r.o.

Cuketové tacos z bezlepkovej múky

Suroviny
2 ks stredne veľké kscuketa
1 ksvajce
3 - 4 PLbezlepková múka kukuričná
Náplň:
250 gmäso hovädzie mleté
korenie Fajitas
2 strúčikycesnak
paradajky
cibuľa červená
(sterilizované) papričky jalapeňo
koriander čerstvý
smotana kyslá
omáčka chilli Sriracha (alebo tabasco)
morská soľ Soľčanka
olej
Cuketové tacos z bezlepkovej múky

Postup prípravy

  1. Cukety nastrúhame najemno, osolíme a necháme pustiť v sitku cca 20 minút šťavu. Potom ju naozaj dôkladne vyžmýkame dosucha. Vložíme do misky, pridáme vajce, kukuričnú múku a prípadne dosolíme. Dobre premiešame. Rúru predhrejeme na 200 ° C. Plech vyložíme papierom na pečenie, ja som už nemastila, ale nabudúce radšej trochu postriekame olejom v rozprašovači, lepšie sa nám placky olúpte z papiera. Na papier rozdelíme kôpky zmesi a prsty vytvarujeme placky o priemere cca 10 cm a hrúbke tak 2 - 3 mm. Musí byť čo najtenšie. Pečieme asi 25 minút, až pôjdu olúpať a okraje budú trochu hnedé.


  2. Mäso orestujeme na oleji, osolíme, okoreníme a pridáme cesnak. Málinko podlejeme a dusíme cca 10 minút. Paradajky, cibuľu a koriander nadrobno nasekáme, premiešame. Hotové placky plníme mäsom, paradajkovou zmesou, jalapeňo papričkami, pokvapkáme kyslou smotanou a Sriracha a posypeme koriandrom.