Postup prípravy
- Cukety nastrúhame najemno, osolíme a necháme pustiť v sitku cca 20 minút šťavu. Potom ju naozaj dôkladne vyžmýkame dosucha. Vložíme do misky, pridáme vajce, kukuričnú múku a prípadne dosolíme. Dobre premiešame. Rúru predhrejeme na 200 ° C. Plech vyložíme papierom na pečenie, ja som už nemastila, ale nabudúce radšej trochu postriekame olejom v rozprašovači, lepšie sa nám placky olúpte z papiera. Na papier rozdelíme kôpky zmesi a prsty vytvarujeme placky o priemere cca 10 cm a hrúbke tak 2 - 3 mm. Musí byť čo najtenšie. Pečieme asi 25 minút, až pôjdu olúpať a okraje budú trochu hnedé.
Mäso orestujeme na oleji, osolíme, okoreníme a pridáme cesnak. Málinko podlejeme a dusíme cca 10 minút. Paradajky, cibuľu a koriander nadrobno nasekáme, premiešame. Hotové placky plníme mäsom, paradajkovou zmesou, jalapeňo papričkami, pokvapkáme kyslou smotanou a Sriracha a posypeme koriandrom.