SOLČANKA, s.r.o.

Slané pečivo z bezlepkovej múky

Suroviny
250 gbezlepková múka kukuričná
50 gbezlepková múka sójová
1 ksvajce
200 mlmlieko
štipkasoľ
1/2 kockydroždie
100 gmaslo
Plnka:
kečup
šunka
syr Niva

Bezlepková múka kukuričná hladká a sójová

Slané pečivo z bezlepkovej múky

Postup prípravy

  1. Droždie rozdrobíme vo vlažnom mlieku a necháme vykysnúť kvások. Potom ho zmiešame so všetkými surovinami a necháme kysnút pol hodinku. Cesto rozvalkame, potrieme maslom a plníme.
  2. Môžeme zvoliť kečup, šunku, syr-nivu zatočíme ich do štrúdle a nakrájame na trojuholníky. Pečieme na 180 °C 20-25 min. Kľudne sa môže plniť aj na sladko. 

Zdroj: varecha.sk