SOLČANKA, s.r.o.

Syrovo - hubové cestoviny - vegán

Suroviny
70 gcestoviny celozrnné
1 ks menšiacibuľa
1 - 2 hrste huby sušené
150 gšampiňóny
7 g kukuričná múka bezlepková
35 g lahôdkové droždie
1 ČLomáčka chilli
1/2 ČL sušený cesnak
10 gtuk (Alsan Bio)
30 gsyr vegánsky (Wilmersburger)
1/2 ČLhorčica
morská soľ
olej
zo sušených húbvoda
paradajky cherry
čerstvá bazalka
rasca mletá

Kukuričná múka hladká

Syrovo - hubové cestoviny - vegán

Postup prípravy receptu

  1. Doobeda som si namočila veľkú hrsť sušených hríbov do vlažnej vody a nechala som ich postáť. Potom som ich postavila na sporák a nechala zovrieť. Medzitým som si nakrájala cibuľku a šupla ju na olivový olej (vhodný na pečenie). Zároveň si treba klasicky v slanej vode uvariť cestoviny.
  2. Keď sa hríby zavarili úplne som znížila plameň, pretože zvyknú vypeniť, a potom som ich nechala cca 5-10 minút pomaličky povariť s trochou mletej rasce.
  3. Medzitým som sa očistila a nakrájala šampiňóny - tu som zvolila menšie a tenké plátky, lebo cestovinou boli kolienka, tak aby sa to veľkostne nebilo :) Keď cibuľka na panvičke zosklovatela tak som k nej prihodila šampiňóny, zľahka posolila a nechala ich podusiť... keďže nepustili dosť vlastnej šťavy (a to tie kupované málokedy chcú) tak som ich podliala troškou vody z tých povarených sušených hríbov, nádherne ich to ochutilo...
  4. Keď boli šampiňóny udusené, tak som k nim pridala uvarené sušené hríby a ešte som to nechala chvíľočku podusiť spolu.
  5. Medzitým som si do kastrólika dala kukuričnú hladkú múku, sušený cesnak, lahôdkové droždie, trošku soli, lyžičku chilli pasty. Zaliala som to asi 100-150 ml vody a postavila na sporák... Masu treba miešať aby neprihorela, a keďže mne sa zdala moc hustá, tak som tam pridala ešte 3-4 PL vody z húb. Zmes som miešala až kým sa nezavarila a nezhustla. Na záver som do nej pridala trošku masla a lyžičku horčice. (Plus tu je vhodná kontrola slanosti/pálivosti 
  6. Uvarené cestoviny som pridala na panvicu ku hubovej zmesi a nad ohňom som to poriadne spolu premiešala.
  7. Na záver som celú hubovo-cestovinovú zmes naukladala na dno malej koláčovej formy (20x3,8 cm) a zaliala som to pripravenou omáčkou.
  8. Pieklo sa to prikryté asi 10 min, potom som povrch posypala vegánskym syrom a piekla ešte asi 5 min prikryté a na záver som to zvrchu zapiekla kým to nechytilo takú tú "kôrčičku" :) Celú dobu som mala 180 °C

Zdroj: varecha.sk