SOLČANKA, s.r.o.

Múčniky

Snehová torta Pavlova s ovocím

Snehová torta Pavlova s ovocím

Príprava receptu na lasagne so sójovým mäsom s použitím naších produktov bez glutamanu ako kukuričná múka, ochucovadlo solčanka a morská soľ. 

Bublanina zo sójovej múky

Bublanina zo sójovej múky

Z cesta na bublaninu môzeme robiť bábovku a korpusy na torty so želé alebo krémové. Vhodné pre bezlepkovú diétu.

Suroviny
1 bal. (275 g) cesto lístkové
3 kocky (alebo 2 bal. syra v črievku) syrokrém
2-3 PL smotana kyslá
šunkapodľa chuti
korenie čierne mletépodľa chuti (nemusí byť)
vegeta(alebo Solčanka bez glutamanu)
tymiantrošku alebo majorán
vajce 1 ks
Slané dobroty z lístkového cesta bez glutamanu

Postup prípravy

  1. Cesto rozváľame na 40 cm široký pás (inak často používam cesto chladené, ktoré je rozvaľkané a zavinuté v papieri na pečenie).

  2. Syr, smotanu, vegetu a korenie vymiešame a na hrubo natrieme na cesto.

  3. Na celú plochu rozložíme tenké pláty šunky.
  4. Potom cesto po dĺžke zvinieme.
  5. Zrolované naplnené cesto dáme do chladničky na 20 - 30 min.

  6. Stuhnuté nakrájame na centimeter hrubé kolieska (ovály), ktoré poukladáme reznou stranou na plech s papierom na pečenie. Potrieme rozmiešaným vajíčkom a posypeme tymianom (nemusí byť).
  7. Pečieme vo vyhriatej rúre do ružova.
  8. Ak máme naviac k dispozícii syr na strúhanie, tak celé to pred zvinutím posypeme nastrúhaným syrom. Je to zas iné a lepšie.

Solčanka bez glutamanu s morskou soľou z nášho e-shopu.